1. Πυροσβεστήρες-Πυροσβεστικές φωλιές-Πυροσβεστικός εξοπλισμός

Πυροσβεστικές φωλιές
Πυροσβεστικοί σταθμοί εργαλείων
Διπλή Αναπνευστική συσκευή

 

Αυτόνομη Αναπνευστική Συσκευή 6 Lt, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑ CE 89/686/EC Ατομικός Προστατευτικός Εξοπλισμός Σύμφωνη με το ΦΕΚ 2434/Β/2014 (άρθρο 11).

3 λεπτά παραπάνω Εισπνεόμενου Αέρα είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν κάποιος εργάζεται σε κρίσιμες συνθήκες, κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης ή διάσωσης.

Για το λόγο αυτό έχει αναπτυχθεί ένα μοναδικό σύστημα με ηχητικό συναγερμό ενσωματωμένο στη βαλβίδα της ολοπρόσωπης Μάσκας, το οποίο λειτουργεί χρησιμοποιώντας την πίεση του εισπνεόμενου Αέρα προς προειδοποίηση εξάντλησης του Αέρα της Αναπνευστικής Συσκευής. Το σύστημα αυτό είναι ασφαλές και προστατευμένο από εξωτερικούς παράγοντες και επεκτείνει κατά 30% τον διαθέσιμο χρόνο διαφυγής από το περιβάλλον χρήσης.

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

  • Μηδενική Απώλεια Αέρα: η συσκευή προειδοποίησης ενεργοποιείται από τον αέρα τον οποίο εισπνέει ο Χρήστης αυξάνοντας την ποσότητα του αέρα που διατίθεται για διαφυγή /διάσωση.
  • Σφραγισμένο Σύστημα Προειδοποίησης: το σύστημα συναγερμού είναι προστατευμένο από το περιβάλλον γεγονός το οποίο το καθιστά πολύ ασφαλέστερο από ότι η παραδοσιακή σφυρίχτρα. Το σύστημα δεν μπορεί να μπλοκαριστεί από άμμο,λάσπη, αφρό και άλλα υλικά τα οποία συναντώνται σε περιβάλλον που χρησιμοποιείται η Αναπνευστική Συσκευή Διαφυγής.
  • Αυτοέλεγχος: δεδομένου ότι ο συναγερμός βασίζεται στην αναπνοή του χειριστή, μπορεί αμέσως να βρεθεί ποια Αναπνευστική Συσκευή εξαντλείται, ακόμη και όταν υπάρχουν πολλές Αναπνευστικές Συσκευές σε λειτουργία.
  • Ηχητικός Συναγερμός: καθώς ο συναγερμός βρίσκεται στην είσοδο της ολοπρόσωπης Μάσκας, όχι μόνο είναι πιο κοντά στα αυτιά του Χρήστη συγκριτικά με αλλά παραδοσιακά συστήματα συναγερμού, αλλά επίσης, καθώς μεταδίδει ηχητικά κύματα μέσω του εισπνεόμενου αέρα, ο ήχος είναι πιο διεισδυτικός.
  • Συναγερμός σε οποιαδήποτε Απόσταση: η τεχνολογία της Αναπνευστικής Συσκευής Διάσωσης εκμεταλλεύεται την μέση πίεση για τη μετάδοση του ηχητικού σήματος συναγερμού. Αυτό επιτρέπει στον χειριστή να απομακρυνθεί από το σετ Κύλινδρος-Μειωτήρας-Μανόμετρο και παράλληλα να μπορεί να λάβει το αντίστοιχο Ηχητικό Σήμα Συναγερμού Εξάντλησης του Αέρα.
  • Ηχητικός Συναγερμός 2 Χρήστη: αξιοποιώντας τη μέση πίεση δύναται να σημάνει ηχητικός συναγερμός εξάντλησης του εισπνεόμενου Αέρα και στην είσοδο της 2 ολοπρόσωπης Μάσκας.

Ευρωπαϊκής Κατασκευής (Ιταλία)!

 

2. Συστήματα Πυρανίχνευσης και Μόνιμα Συστήματα Κατάσβεσης

3. Πυροσβεστικά Αντλητικά Συγκροτήματα

A) Αυτόματα πυροσβεστικά αντλητικά συγκροτήματα

Η εγκατάσταση ενός πυροσβεστικού συγκροτήματος, που πληρεί έστω τις βασικές προϋποθέσεις αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση του κινδύνου της πυρκαγιάς. 

Τα απλά πυροσβεστικά συγκροτήματα διαθέτουν τις βασικές προδιαγραφές για την εξασφάλιση της πυροπροστασίας
μέσω της διοχέτευσης νερού στο δίκτυο πυρασφάλειας το οποίο καταλήγει στους καταιονιστήρες (σπρίνκλερ) και στις πυροσβεστικές φωλιές

B) Αυτόματα πυροσβεστικά αντλητικά συγκροτήματα EN 12845

Νέα δεδομένα στην αυτόματη πυρόσβεση κτιρίων & βιομηχανίας έρχεται να θέσει το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN12845, αλλάζοντας ριζικά πολλά από τα μέρη μιας τυπικής εγκατάστασης αυτόματης πυρόσβεσης όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Στις προδιαγραφές που θέτει το νέο πρότυπο αλλάζουν όλα τα μέρη της εγκατάστασης, καθώς και η καρδιά του συστήματος που είναι το πυροσβεστικό συγκρότημα.

Το νέο πρότυπο περιλαμβάνει αντλίες “back pull – out” για γρήγορη και εύκολη συντήρηση, ξεχωριστή αναρρόφηση για κάθε αντλία με έκκεντρο κώνο, δεξαμενή αυτόματης πλήρωσης για κάθε αντλία, ειδικό αυτοματισμό εκκίνησης και λειτουργίας για κάθε κινητήρια μηχανή, διπλοί συσσωρευτές (μπαταρίες) και φορτιστές, διπλό συλλέκτη κατάθλιψης, παροχόμετρο, διπλούς πιεσοστάτες και μανόμετρα, δεξαμενή καυσίμου 6ωρών, και πολλές άλλες διατάξεις και συσκευές που καθιστούν το τελικό σύνολο άρτιο, ποιοτικό και λειτουργικό.