Τα πυροσβεστικά ερμάρια είναι φωλιές αποθήκευσης που περιέχουν μάνικα πυρόσβεσης και είναι νομική υποχρέωση. Γενικότερα υπάρχουν πολλοί τύποι πυροσβεστικών φωλιών που διαχωρίζονται ανάλογα με το μέγεθος τους (μικρές, μεγάλες,κ.α.), τα περιεχόμενα τους αλλά και το υλικό κατασκευής τους (πυροσβεστικές φωλιές μεταλλικές, ανοξείδωτες, πολυαιθυλενίου κτλ.). Ο τύπος, το μέγεθος και ο αριθμός των πυροσβεστικών φωλιών που χρειάζεστε για την επιχείρηση σας εξαρτώνται από τη δραστηριότητα της επιχείρησης αλλά και την μελέτη του μηχανικού σας.

Συνήθως αποτελείται από: ερμάριο, βάνα, κορμό, διπλωτήρα για να δέχεται διπλωμένο τον εύκαμπτο σωλήνα και τον αυλό.

πυροσβεστική φωλιά με ανέμη

Πυροσβεστική φωλιά με ανέμη

Διαστάσεις: 700 x 630 x 180mm

πυροσβεστική φωλιά με ανέμη inox xalatsis

Πυροσβεστική φωλιά με ανέμη INOX

Διαστάσεις: 700 x 630 x 180mm

MBK05 FC SMALL

Πυροσβεστική φωλιά με γάντζο

Διαστάσεις: 400 x 400 x 135mm, 500 x 470 x 140mm

pyrosbestikhfwliamegantzo

Πυροσβεστική φωλιά με γάντζο INOX

Διαστάσεις: 400 x 400 x 140mm, 500 Χ 500 Χ 130mm

pyrosvestikh fwlia me anemh me thesh pyrosvesthra 6kg1

Πυροσβεστική φωλιά με ανέμη και θέση για πυροσβεστήρα έως 6kg (δύο χώρων)

Διαστάσεις: 1000 x 630 x 180mm

poliesteriki fwlia me gantzo

Πολυεστερική πυροσβεστική φωλιά με γάντζο, κατάλληληγια συνθήκες υληψής διάβρωσης (π.χ. κοντά σε θάλασσα)

Διαστάσεις: 420 x 420 x 210mm, 573 Χ 573 Χ 210mm

purosvestikifwliaplhrhs3

Πυροσβεστική φωλιά πλήρης (πιστοποιημένη EN671-2)

Διαστάσεις: 650 x 650 x 180mm

Περιέχει πυροσβεστικό σωλήνα 1 3/4" 20m ή 2" 20m, ορειχάλκινο κρουνό, ακροσωλήνιο τριών θέσεων.

622 1

Πυροσβεστική φωλιά πλήρης (πιστοποιημένη ΕΝ671-1, ΕΝ 694)

Διαστάσεις: 760 x 760 x 240mm

Συναρμολογημένη με σωλήνα 3/4” 30m με αυτόματη ανέμη και ακροσωλήνιο.

10

Πυροσβεστικοί σταθμοί εργαλείων

O πυροσβεστικός σταθμός εργαλείων αποτελεί νομική απαίτηση σε διάφορες κατηγορίες κτιρίων και δραστηριοτήτων (π.χ. βιοτεχνίες-βιομηχανίες, νοσοκομεία, ξενοδοχεία και αίθουσες συνάθροισης κοινού). 

Οι πυροσβεστικοί σταθμοί είναι επίσης ερμάρια τα οποία περιέχουν τα απαιτούμενα εργαλεία των πυροσβεστικών σταθμών, όπως αυτά αναφέρονται στην νομοθεσία, και τα οποία είναι ανάλογα της δραστηριότητας. Ενδεικτικά ο σταθμός εργαλείων αποτελείται από: κράνος, φτυάρι, τσεκούρι, λοστό, φακό απλό (στις επιχειρήσεις – εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται κατανάλωση αερίων καυσίμων, οι φανοί πρέπει να είναι αντιεκρηκτικού τύπου), κασμά, πυρίμαχη κουβέρτα με θήκη καθώς και οι ενισχυμένοι οι οποίοι περιέχουν και αναπνευστική συσκευή απεγκλωβισμού.

Διπλή Αναπνευστική συσκευή
13

 

Αυτόνομη Αναπνευστική Συσκευή 6 Lt -  Πιστοποιημένη κατά CE 89/686/EC Ατομικός Προστατευτικός Εξοπλισμός Σύμφωνη με το ΦΕΚ 2434/Β/2014 (άρθρο 11).

3 λεπτά επιπλέον εισπνεόμενου αέρα είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν κάποιος εργάζεται σε κρίσιμες συνθήκες, κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης ή διάσωσης.

Αποτελεί ένα μοναδικό σύστημα με ηχητικό συναγερμό ενσωματωμένο στη βαλβίδα της ολοπρόσωπης μάσκας, το οποίο λειτουργεί χρησιμοποιώντας την πίεση του εισπνεόμενου αέρα προς προειδοποίηση εξάντλησης του αέρα της αναπνευστικής συσκευής. Το σύστημα αυτό είναι ασφαλές και προστατευμένο από εξωτερικούς παράγοντες και επεκτείνει κατά 30% τον διαθέσιμο χρόνο διαφυγής από το περιβάλλον χρήσης.

 Χαρακτηριστικά:

  • Μηδενική απώλεια αέρα: η συσκευή προειδοποίησης ενεργοποιείται από τον αέρα τον οποίο εισπνέει ο χρήστης αυξάνοντας την ποσότητα του αέρα που διατίθεται για διαφυγή /διάσωση.
  • Σφραγισμένο σύστημα προειδοποίησης: το σύστημα συναγερμού είναι προστατευμένο από το περιβάλλον γεγονός το οποίο το καθιστά πολύ ασφαλέστερο από ότι η παραδοσιακή σφυρίχτρα. Το σύστημα δεν μπορεί να μπλοκαριστεί από άμμο, λάσπη, αφρό και άλλα υλικά τα οποία συναντώνται σε περιβάλλον που χρησιμοποιείται η αναπνευστική συσκευή διαφυγής.
  • Αυτοέλεγχος: δεδομένου ότι ο συναγερμός βασίζεται στην αναπνοή του χειριστή, μπορεί αμέσως να βρεθεί ποια αναπνευστική συσκευή εξαντλείται, ακόμη και όταν υπάρχουν πολλές αναπνευστικές συσκευές σε λειτουργία.
  • Ηχητικός συναγερμός: καθώς ο συναγερμός βρίσκεται στην είσοδο της ολοπρόσωπης μάσκας, όχι μόνο είναι πιο κοντά στα αυτιά του χρήστη συγκριτικά με αλλά παραδοσιακά συστήματα συναγερμού, αλλά επίσης, καθώς μεταδίδει ηχητικά κύματα μέσω του εισπνεόμενου αέρα, ο ήχος είναι πιο διεισδυτικός.
  • Συναγερμός σε οποιαδήποτε απόσταση: η τεχνολογία της αναπνευστικής συσκευής διάσωσης εκμεταλλεύεται την μέση πίεση για τη μετάδοση του ηχητικού σήματος συναγερμού. Αυτό επιτρέπει στον χειριστή να απομακρυνθεί από το σετ Κύλινδρος-Μειωτήρας-Μανόμετρο και παράλληλα να μπορεί να λάβει το αντίστοιχο ηχητικό σήμα συναγερμού εξάντλησης του αέρα.
  • Ηχητικός συναγερμός 2 χρήστη: αξιοποιώντας τη μέση πίεση δύναται να σημάνει ηχητικός συναγερμός εξάντλησης του εισπνεόμενου αέρα και στην είσοδο της 2 ολοπρόσωπης μάσκας.

Ευρωπαϊκής Κατασκευής (Ιταλία)!