e bannerespaEΤΠΑ728X90

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ

Πυρκαγιά ορίζεται η ανεξέλεγκτη καύση υλικών όπου εκλύονται μεγάλες ποσότητες καπνού, τοξικών αερίων, θερμότητας και ακτινοβολίας.

Προκειμένου να υπάρξει πυρκαγιά απαιτούνται 3 παράγοντες:

  1. Να υπάρχει καύσιμη ύλη
  2. Να υπάρχει ατμοσφαιρικό οξυγόνο
  3. Να υπάρχει ικανή ποσότητα θερμότητας ή ενέργειας για την έναρξη και διατήρηση της καύσης.

Προκειμένου να σταματήσει μία πυρκαγιά αρκεί να απομακρυνθεί ένας από τους παράγοντες αυτούς με την αφαίρεση ή αραίωση της καύσιμης ύλης, την αφαίρεση θερμότητας με ψύξη είτε με αποστέρηση του οξυγόνου.

Οι πυροσβεστήρες αποτελούν συσκευές πρώτης ανάγκης και η απόδοσή τους στα πρώτα στάδια μιας πυρκαγιάς είναι κρίσιμης σημασίας.

Κατηγοριοποίηση πυρκαγιών: 

Η ανάγκη του προσδιορισμού του τύπου του πυροσβεστήρα που είναι κατάλληλος για κάθε είδος πυρκαγιάς, οδήγησε στην κωδικοποίηση και κατηγοριοποίηση των πυρκαγιών ανάλογα με τα καιγόμενα υλικά. Κάθε πυροσβεστήρας φέρει στην ετικέτα του εικονογράμματα για τις κατηγορίες πυρκαγιών όπου επιτρέπεται η χρήση του.

κατηγοριοποίησηπυρκαγιών xalatsis.gr
186 6

Πυροσβεστήρας οροφής ξηράς σκόνης 6kg και 12kg

(Ρωτήστε μας για τιμή και επιπλέον πληροφορίες)

Ο αυτόματος πυροσβεστήρας οροφής κρέμεται με την ειδική βάση πάνω από πιθανές εστίες πυρκαγιάς (1-2m περίπου) και ενεργοποιείται αυτόματα όταν η θερμοκρασία στο χώρο ξεπεράσει τους 68°C. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αμπούλα 141°C. Αποτελεί τον πλέον κλασσικό πυροσβεστήρα που εγκαθίσταται πάνω από τους καυστήρες.

Χρήση σε κλειστούς χώρους, αποθήκες & λεβητοστάσια.

Κατάλληλος για όλες τις κατηγορίες πυρκαγιών και για ηλεκτρικό ρεύμα έως 1000Volt.

Οι πυροσβεστήρες είναι αυτόνομες συσκευές που ως σκοπό έχουν την κατάσβεση ή τον έλεγχο σχετικά μικρών πυρκαγιών. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι σχεδιασμένοι ώστε η λειτουργία τους να είναι απλή κι εύκολη και συνεπώς να μπορεί να τους χρησιμοποιήσει ο καθένας χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις και εκπαίδευση.

Η συντριπτική πλειονότητα των πυροσβεστήρων χρειάζεται συντήρηση μια φορά τον χρόνο. Οι πυροσβεστήρες σκόνης χρειάζονται επιπρόσθετα -τουλάχιστον ανά πενταετία- και αλλαγή σκόνης ενώ -τουλάχιστον στη δεκαετία- χρειάζονται και υδραυλικό έλεγχο (υδραυλική δοκιμή). 

Προτείνεται να υπάρχει ένας πυροσβεστήρας ξηράς σκόνης 1 ή 2 Kg για μέσα μεταφοράς και 3 έως 6 Kg ανά όροφο για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

MBK15 060PA BC90 1

Πυροσβεστήρας ξηράς σκόνης 1kg, 2kg, 3kg, 6kg και 12kg

(Ρωτήστε μας για τιμή και επιπλέον πληροφορίες)

3

Τροχήλατος πυροσβεστήρας ξηράς σκόνης 25kg και 50kg

(Ρωτήστε μας για τιμή και επιπλέον πληροφορίες)

Η ελληνική νομοθεσία ορίζει ότι οι φορητοί πυροσβεστήρες μπορούν να έχουν μεικτό βάρος έως 20kg για λόγους πρακτικότητας για αυτό και οι μεγάλοι πυροσβεστήρες διατίθενται στην αγορά με ρόδες ώστε να είναι εύκολη η μετακίνηση τους και γι’ αυτό ονομάζονται τροχήλατοι.

Ο πυροσβεστήρας αφρού είναι η λύση για την καταπολέμηση πυρκαγιών κατηγορίας A και Β.
Έχει την ικανότητα να επιτύχει την μεγίστη κατάσβεση στη κατηγορία Α και Β διότι δρα μονωτικά και επικάθεται πάνω στις καιγόμενες επιφάνειες διακόπτοντας την επαφή τους με τον ατμοσφαιρικό αέρα και στερώντας από την πυρκαγιά το οξυγόνο αλλά και ψυκτικά διότι τα τοιχώματα των φυσαλίδων αποτελούνται από νερό το όποιο ψύχει τα καιγόμενα υλικά.

4

Πυροσβεστήρας αφρού 1kg, 2kg, 3kg, 6kg, 9kg και 12kg

(Ρωτήστε μας για τιμή και επιπλέον πληροφορίες)

5

Πυροσβεστήρας νερού 6 lt και 9 lt

(Ρωτήστε μας για τιμή και επιπλέον πληροφορίες)

Οι πυροσβεστήρες νερού είναι ιδανικοί για την καταπολέμηση πυρκαγιών κατηγορίας Α. Το αποτέλεσμα της κατάσβεσης βασίζεται στην ικανότητα απορρόφησης θερμότητας. Το φαινόμενο ψύξης εμποδίζει τις προϋποθέσεις θερμικής αντίδρασης, έτσι ώστε να διακόπτεται η μετατροπή εύφλεκτων ουσιών και η παροχή εύφλεκτων αερίων και ατμών. 

Αναγνωρίζεται ως ασφαλές πυροσβεστικό μέσο για τους ανθρώπου, τα ζώα και το περιβάλλον.

Οι πυροσβεστήρες CO2  χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για κατάσβεση πυρκαγιών που ανήκουν στις κατηγορίες Β και Ε. Η μεν κατηγορία Β αφορά σε φωτιές που προκαλούνται από εύφλεκτα υγρά, όπως πετρέλαιο, χρώμα, υγρό καθαρισμού κ.α. Η δε κατηγορία Ε συνίσταται από πυρκαγιές που λαμβάνουν χώρα σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ή σε σημεία με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία Ε, οι πυροσβεστήρες COθα μπορούσαν να συνδυαστούν αποτελεσματικά με πυροσβεστήρες αφρού. 

Το στόμιο του πυροσβεστήρα διοξειδίου του άνθρακα έχει στην άκρη του ένα χαρακτηριστικό μαύρο χωνί. συνδυαστούν αποτελεσματικά με πυροσβεστήρες αφρού.

Η χρήση των συγκεκριμένων πυροσβεστήρων δε συνίσταται για πυρκαγιές κατηγορίας F, δηλαδή αυτές που σχετίζονται με την κουζίνα και το μαγείρεμα και περιλαμβάνουν λάδι ή λίπος.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε κλειστό χώρο.

Αποφύγετε να κρατήσετε τον πυροσβεστήρα από το χωνί.

pyrosvesthras 5kg co2 alouminiou anokseidwto kleistro

Πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα (CO2 ) 2kg, 5kg

7

Τροχήλατος πυροσβεστήρας CO2  10kg, 27kg, 30kg και 45kg

(Ρωτήστε μας για διαθεσιμότητα και τιμή)

Οι πυροσβεστήρες που χρησιμοποιούν το πυροσβεστικό διοξείδιο του άνθρακα είναι το ιδανικό εργαλείο για την καταπολέμηση αρχικών πυρκαγιών κατηγορίας Β. Η δύναμη της πυρόσβεσης βασίζεται στην επίδραση πνιγμού του διοξειδίου του άνθρακα. Το αέριο σβήνει τις φωτιές χωρίς να αφήνει υπολείμματα και δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμο. Χρησιμοποιείται οπουδήποτε πρόκειται να καταπολεμηθούν πυρκαγιές που περιλαμβάνουν υγρά και υγροποιητικά υλικά. 

Διαθέτουν αποτελεσματική πυροσβεστική δύναμη.

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Πυροσβεστήρες
Καλάθι

Είσοδος

Δεν έχετε λογαριασμό?

Πληκτρολογήστε μια σχετική λέξη για το προϊόν που σας ενδιαφέρει.
shutterstock 1802699803 1 scaled

Join Us

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα μαθαίνετε πρώτοι για τα νέα προϊόντα και τις προσφορές μας!

Will be used in accordance with our Privacy Policy

xalatsis logo
Μετάβαση στο περιεχόμενο